Archive for the ‘Siri bercakap dengan Jin’ Category

Bagitahu la aku awal awal

with one comment

Tak payahlah aku nak sakit kepala buat perancangan.

Buang karan aku je.

Advertisements

Written by yuenkokleong

August 4, 2009 at 11:32 pm

Sepintas lalu, link-link ke laman Myspace band Nazi Malaysia

with 3 comments

Untuk mencerminkan kemeriahan scene RAC (Rock Against Communism) di Malaysia yang kebanyakannya menyanjung band seperti Skrewdriver.

SS Seig Heil Seig Heil!

Band band harapan bangsa:

No Dog’s Body

Brown Attack

Bloody Boots

Spiderwar

Distro yang best.

Pastikan anda membaca lirik Bloody Boots di blog mereka. Inspiring.

Itu je la..

Written by yuenkokleong

June 3, 2009 at 1:21 pm

Biasalah, saya ni kan

leave a comment »

.. suka benda-benda yang kewl, yang konon mencerminkan keunikan saya sebagai seorang individual yang esentrik la kononnya.

Kalau dah tak ada kerja tu (kan korang tak sepatutnya baca/tulis blog time kerja), sila pergi sini. Best, gerenti tak keciwa. Tengok video tu dulu, nanti tunggu tengok apa yang berlaku..

http://www.get-out-and-play.com/index.php

Saya dah tahu malu dah, tapi hari ini ada orang terang terang mencemuh URL blog saya. Sungguh tak orijinal. Disebabkan WP tidak membenarkan penukaran URL blog sesuka hati, sebagaimana blogger, saya bercadang berhenti menulis kat sini. Nak buat blog baru pulak sebagaimana saya sebelum ini yang attention whore tukar blog/tutup blog/hiatoos. Sebab nak pindah bal;ik ke KL. So tema “Days in Sarawak” sudah tak sesuai. Bloggers la katakan.

So ikut mood.

Kalau bernasib baik/ atas permintaan, saya akan berikan anda alamat barunya (tapi tak eksis lagi blog itu- bila ada masa nanti la)

Written by yuenkokleong

June 3, 2009 at 1:05 pm

Touche.

with 3 comments

Untuk Gustri.

Written by yuenkokleong

May 6, 2009 at 11:20 am

Ku tertawa..

leave a comment »

Betapa cepatnya dia bertanya, apa 90 peratus yang kau maksudkan.

Ku pasti dengan mu, apa yang ku tidak aman ialah kehadiran dia, di kala ketiadaan ku.

Written by yuenkokleong

May 6, 2009 at 11:08 am

Bukan rajin pun

with 8 comments

Entah.  Ketetapan sebelum ini yang supaya aku boleh untuk menumpukan sepenuh perhatian aku terhadap kerjaya, telah aku langgar. Dengan serela hati. Mungkin akibat kesunyian dan kedahagaan yang tidak dapat dipertemu di dasar tin Stella.

Ianya bukannya sesuatu yang dirancang mahupun kerjakan dengan sepenuhnya. Mekanisma ku yang biasa, agar tidak terluka, agar tidak terjerumus dengan mendalam. Nonchalant, bak kat omputih.

Analogi perjudian mampu untuk memperlekeh dan mencemari (tetapi apa yang suci?) sandiwara kita ini, tetapi pertaruhan telah diletakkan, dan ku tidak sedar berapa yang telah doperjudikan kini. Kataku sendiri dengannya, bahwa hanya pertaruhan yang besar yang akan mendatangkan hasil yang besar, pertaruhan kecil dengan kemenangan jika sekalipun, tidak membawa apa-apa makna yang sebenar.

Don’t hold back. Katanya beberapa jenak selepas itu. Persambungan tuturan yang tidak ku sedar sedang berjalan tetapi ku kenali sewaktu nya tiba.

Mungkin kerana katanya itu.

Maka ku letakkan pertaruhan yang ku fikir agak besar, besar daripada pertaruhan sepanjang hidupku. Dalam permainan ini yang langsung ku tidak yakin.

Apa kad di tangan mu itu, wahai cong?

Written by yuenkokleong

May 5, 2009 at 3:20 pm